Hee allemaal!
Vandaag heb ik weer eens een receptje: Brownies!
Wat heb je nodig:
- 150 gram pure of bittere chocolade
- 150 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 125 gram basterdsuiker (lichtbruin)
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel zout
- 4 eieren (middel groot)
- Boter/margarine om in te vetten
- Bloem om te bestuiven
- Verwarm de oven voor op 175 graden of gasovenstand 3
- Vet de bakvorm in en bestrooi hem met bloem
- Leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm en vet ook deze weer in
- Breek de chocolade in stukken en smelt het in een pannetje (met dikke bodem) met de boter op een laag vuurtje
- Als het is gesmolten haal je de pan van het vuur af en roer je de suiker, basterdsuiker en de vanillesuiker door het mengsel
- Roer daarna het bakmeel en de zout erdoorheen
- Dan de eieren 1 voor 1 erdoorheen al roerend toevoegen
- Schep het beslag in de vorm en strijk het glad
- Zet de gevulde bakvorm in de oven voor 30 à 35 minuten
- Laat de brownie circa 30 minuten afkoelen in de vorm
- Snij de zijkanten los en keer de vorm om
- Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen
- Snij hem dan in stukken ( 16 à 20 stukken)
- Bestrooi met wat poedersuiker en Eetsmakelijk!!

xoxo
Geen opmerkingen:
Een reactie posten