Ik heb gisteren cupcakes gemaakt en het is een heel makkelijk recept!
Wat heb je nodig(voor 12 cupcakes):
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 4 grote eieren (ook op kamertemperatuur)
- Het merg van 1 vanillestokje (hoeft niet, mag wel)
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Klop de boter en de suiker op in de beslagkom (van je mixer): doe de boter in de kom, dan beetje bij beetje de suiker toevoegen. Door de suiker beetje bij beetje toe te voegen wordt het beslag luchtiger, dat is nodig voor de perfecte cupcake!
- Voeg eerst 2 eieren toe, als die zijn opgenomen in het beslag, doe je de andere 2 erbij
- Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe
- Als het beslag egaal gemixt is (op middelhoge stand) kun je het in de vormpjes doen
- Als de vormpjes gevuld zijn, moeten ze 20-25 minuten in de oven op 170 graden^
Eetsmakelijk!
xxx Esther
Geen opmerkingen:
Een reactie posten